مادام کوری، سلامتیاش را از دست داد اما به اهدافش رسید و خدمت بسیار بزرگی به بشریت کرد. ادیسون هرگز از آزمایشها و تحقیقاتش ناامید و خسته نشد و هر روز امیدوارتر از قبل به کارش ادامه میداد. در زندگی سر تا سر پرفراز و نشیب همة انسانهای موفق ویژگیهای مشترکی یافت میشود.
ممکن است که بسیاری از ما این روحیات و خصوصیات فردی را نداشته باشیم اما دانشمندان ثابت کردهاند که درخشش و موفقیت افراد در زمینههای مختلف تنها به 20% استعداد آنها و 80% تلاش و پشتکارشان بستگی دارد. هر کدام از ما ویژگی روحی و اخلاقی را میتوانیم در خودمان خلق کنیم و یا از بین ببریم. ما نیز میتوانیم از برترینها باشیم اما باید بدانیم که همة موفقها چگونه عمل کردهاند:
1 - بسیار صادق و درست کردار هستند:
همة کسانی که موفقیت را لمس کردهاند. همواره اصل درستکاری و صداقت را سرلوحة کارهایشان قرار دادهاند. ممکن است بسیاری با فریب و نیرنگ به ظاهر پیروز باشند، اما به راستی این درستکاران هستند که تا انتهای خط، گوی سبقت را از دیگران میربایند.
2 - محتاط هستند:
به خاطر همین ویژگی است که میتوانند از همة موانع به راحتی عبور کنند و همه چیز را پشت سر بگذارند. آنها هرگز بیگدار به آب نمیزنند.
3 - سخت کوش و پرتلاش هستند:
برای این افراد زحمتکش پول بادآورده مفهومی ندارد. آنها لازمه رسیدن به موفقیت را سختکوشی میدانند و برای رسیدن به موفقیت از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند.
4 - تشنه یادگیری هستند:
آنها علاقه بسیار زیادی برای یادگیری در هر زمینهای دارند. انسانهای موفق، خودشان را بالا میکشند و همواره در مسیر رشد و بالندگی قدم میگذارند. آنها از تمام جنبههای زندگی و به خصوص از اشتباهاتشان درس عبرت میآموزند و از این کار ابایی ندارند.
5 - مهربان و صمیمی هستند:
تا به حال دقت کردهاید که انسانهای موفق چقدر مردم دار و اجتماعی و مهربان هستند. همین ویژگیهای اخلاقی آنهاست که محبوبیتشان را بیشتر میکند و به آنها این توانایی را میدهد که سایرین را نیز در راه رسیدن به موفقیت یاری کنند.
6 - وفای به عهد میکنند:
قول دادن و به آن عمل کردن، اصلی است که میلیونها انسان را در مسیر صحیح قرار داده و آنان را جزء افراد موفق میشمارد.
7 - در مواجه با مشکلات، به دنبال راه حل هستند:
به عقیده آنها مشکلات فرصتی است طلایی و گرانبها برای انجام دادن غیر ممکنها. آنها به هیچ وجه از مشکلات نمیترسند و شکایتی هم ندارند. انسانهای موفق، همواره در جست و جوی یافتن راه حل هستند.
تنها کافیست که از همین حالا این شاخصها را در خودتان تقویت کنید. سپس متوجه میشوید که شما نیز وارد جاده موفقیت شدهاید. همواره تصویر نهایی هدف و آرزویتان را بزرگ و پررنگ برای خودتان ترسیم کنید. یک مهندس ساختمان، هر روز که بر سر ساختمان در حال ساخت، حاضر میشود با در دست داشتن یک نقشه، تصویر نهایی را برای خودش تکمیل میکند. شما نیز چنین عمل کنید، نقشه به دست پیش روید و از اراده و قدرت بیکران الهی غافل نباشید.
برای فهمیدن ارزش ده سال: از زوجهای تازه طلاق گرفته بپرس.
برای فهمیدن ارزش چهار سال: از فارغ التحصیل دانشگاه بپرس.
برای فهمیدن ارزش یک سال: از دانش آموزی که در امتحانات پایان سال مردود شده بپرس.
برای فهمیدن ارزش نه ماه: از مادری که نوزاد مُرده به دنیا آورده بپرس.
برای فهمیدن ارزش یک ماه: از مادری که نوزاد زودرس به دنیا آورده بپرس.
برای فهمیدن ارزش یک هفته: از سردبیر یک روزنامه هفتگی بپرس.
برای فهمیدن ارزش یک ساعت: از عاشقانی که در انتظار یکدیگر به سر بردهاند، بپرس.
برای فهمیدن ارزش یک دقیقه: از شخصی که قطار، اتوبوس یا هواپیما را از دست داده بپرس.
برای فهمیدن ارزش یک ثانیه: از بازمانده یک تصادف بپرس.
برای فهمیدن ارزش یک دهم ثانیه: از شخصی که در المپیک مدال نقره به دست آورده بپرس.
برای فهمیدن ارزش یک دوست: از کسی که آن را از دست داده بپرس.
مواد لازم:
گوشت مرغ پخته و خلال شده :2/1و1 پیمانه
کرفس خلال شده:1 پیمانه
هویج خلال شده:2/1 پیمانه
فلفل دلمه خلال شده:2/1 پیمانه
قارچ ورقه شده :1 پیمانه
ذرت پخته شده :2/1 پیمانه
پیاز سرخ شده:1 قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی تخم گرفته و خلال شده :2/1 پیمانه
کره : 1 قاشق غذا خوری
سویا سس : مقداری
طرز تهیه :
روغن را داخل تابه ریخته کمی که گرم شد،گوشت و پیاز سرخ شده را با هم تفت دهید، آن گاه گوشت و پیاز رااز داخل تابه بردارید و به جای آن فلفل دلمه ای را کمی تفت داده ، هویج و کرفس رادر تابه ریخته کمی همزده، سپس قارچ ورقه شده و گوجه فرنگی خلال شده را به مواد اضافه کنید وکم کم هم بزنید هنگامی که همه ی مواد پخته شد ، گوشت و پیاز و سویاسس را به مواد افزوده کمی تفت بدهید.
این غذا فقط باتفت دادن پخته می شود.
از گوشت فرمز یا ماهی یا میگو نیز می توان استفاده کرد ، فقط حرارت باید تند و یکنواخت باشد
مواد لازم برای 4 نفر:
گوشت گوساله 700 گرم
بادام خلال شده 100 گرم
پیاز 1 عدد متوسط
لیمو عمانی به مقدار دلخواه
زرشک سیاه یک سوم فنجان
زعفران و نمک به میزان دلخواه
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
خلال بادام را یک ساعت قبل در یک ظرف آب خیس می کنیم.
گوشت را هم به شکل ریز خرد می کنیم.
پیازها را هم ریز خرد کرده و در کمی روغن تفت می دهیم.
بعد از چند دقیقه گوشت ها را اضافه کرده و چند دقیقه ی دیگر تفت می دهیم.
زعفران آب کرده را به این مخلوط می افزاییم.
سپس سه لیوان آب را به همراه خلال بادام به ظرف افزوده و می گذاریم تا گوشت ها و بادام تقریبا بپزند.
یک ربع قبل از اتمام پخت خورش، زرشک ها و رب گوجه فرنگی را به طور جداگانه با کمی روغن تفت داده و به خورش می افزاییم و همین طور لیمو عمانی را.
این خورش بومی شهر کرمانشاه است که در مجالس در این شهر مصرف می شود.
مواد لازم برای 7 نفر:
مرغابى یا اردک یا مرغ درشت یک عدد
مغز گردوی چرخ شده 750 گرم
رب انار ترش 3 قاشق غذاخورى
نمک و فلفل به اندازه کافى
طرز تهیه با مرغ:
گردوی چرخ شده را با 3 یا 4 لیوان آب و رب انار ترش مخلوط می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا 2 یا 3 ساعت آهسته بجوشد.
گاهى هم خورش را هم می زنیم تا ته نگیرد و بوى خامى گردو از بین برود.
سپس مرغ را درسته یا به چهار قطعه تقسیم کرده و همراه با نمک و فلفل و کمی آب می گذاریم تا کاملا بپزد.
بعد از اینکه مرغ پخت، آن را به خورش اضافه می کنیم.
سپس صبر می کنیم تا خورش به روغن بیفتد و آب آن کم شود و به اصطلاح جا بیفتد.
طرز تهیه با مرغابی یا اردک:
برای این کار مرغابى را کاملا پاک کرده و می شوییم.
گردوی چرخ شده، مرغابى، آب و کمی نمک و فلفل را با هم در قابلمه می ریزیم و می گذاریم بپزد.
وقتى مرغابى کمى پخت، رب انار را به آن اضافه می کنیم.
سپس صبر می کنیم تا خورش به روغن بیفتد و آب آن کم شود و به اصطلاح جا بیفتد.
گیلانی ها فسنجان را به چه شکلی می خورند؟
در گیلان، معمولا فسنجان را با مرغابى یا اردک تهیه می کنند.
گیلانى ها فسنجان را همیشه ترش می پسندند، اما در صورتی که بخواهیم فسنجان را شیرین کنیم، دو قاشق شکر در آخر کار به خورش اضافه می کنیم.
همچنین در صورت تمایل دو یا سه عدد بادنجان را پوست کنده و سرخ می کنیم. وقتى که فسنجان کاملا جا افتاد، بادنجان های سرخ شده را به آن اضافه می کنیم و بعداز یک جوش برمی داریم.
در گیلان، فسنجان ترش با کته و ماهى شور یا ماهى دودى خورده می شود. ترب سفید هم از مخلفات سر سفره در کنار این غذاست.
مواد لازم برای 3 نفر:
گوشت فیله مرغ 300 گرم
قارچ ورقه شده 200 گرم
پیاز خرد شده 2 عدد
فلفل دلمه ای خرد شده 2 عدد
گوجه فرنگی خرد شده 2 عدد
سیر 1 حبه
زعفران آب شده 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت فیله مرغ را به قطعات کوچک برش داده و سپس با آب لیمو، زعفران، نمک و فلفل مزه دار کنید.
درون تابه یک قاشق روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود. پیاز را از تابه خارج کرده، فلفل دلمه ای و سپس قارچ را همراه با یک قاشق آب لیمو تفت دهید. حرارت باید زیاد باشد تا قارچ آب نیندازد. سپس گوجه فرنگی را تفت دهید.
در تابه دیگری مرغ مزه دار شده را با یک قاشق روغن تفت دهید.
همه مواد را با هم مخلوط کرده و یک حبه سیر را روی مواد رنده کنید.
نمک و فلفل بزنید و این مواد را داخل نان های ساندویچ قرار دهید و همراه با کاهو و خیارشور میل کنید، یا اینکه می توانید مواد را داخل دیس ریخته و کمی پنیر رنده شده روی آن بریزید و سرو کنید.
این غذا را می توانید با فیله یا راسته گوشت گوسفند یا گوساله نیز تهیه کنید.
برای پخت این غذا نیازی به روغن زیاد نیست، فقط کف تابه را کمی چرب کنید تا مواد حالت کبابی پیدا کنند. بنابراین بهتر است مواد را در تابه چدنی سرخ کنید.
نکات تغذیه ای:
اگر در پخت این غذا از روغن کمی استفاده شود، غذای بسیار مناسبی برای افراد چاق خواهد بود.
سعی کنید مواد را کمی تفت دهید و زیاد سرخ نکنید.
این غذا به دلیل داشتن چند نوع سبزی، منبع خوبی از ویتامین ها و املاح است.
انرژی کل این غذا،900 کیلوکالری است.
یکی از رایجترین سسهای پاستا سس آلفردو است که طرفداران زیادی هم دارد.
مهم نیست که از چه نوع پاستایی استفاده میکنید اما برای پاستا با مرغ معمولا پاستاهای فنری مناسبتر هستند.
مواد لازم:
پاستا 500 گرم
کره نیم پیمانه
سینه مرغ 300 گرم (پخته و تکه تکه شده)
جعفری اندکی برای تزئین
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
در یک ظرف آب 5 پیمانه آب بریزید و بگذارید جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد به آن نمک اضافه کنید. به آب در حال قل خوردن پاستا را اضافه کنید.
در ظرف را باز بگذارید وگرنه پاستاها خمیر میشوند. بگذارید تا پاستاها بپزند. در این مدت یکی دو بار مخلوط را هم بزنید.[عجله نکنید باید هنوز طرز تهیه سس آلفردو را هم برایتان بگوئیم]
همزمان با ریختن پاستاها درون آب، در تابهای دیگر کره را آب کنید و مرغ را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس نمک و فلفل و سس آلفردو را به آن بیافزایید و بگذارید با هم چند قل بخورند تا مرغها طعم بگیرند.
پاستاها که پخت؛ آنها را آبکشی کنید و در ظرفی که از قبل کمی گرم کردهاید بکشید و مخلوط مرغ و سس آلفردو را به آنها اضافه کنید.
سس آلفردو:
درست کردن سس آلفردو بسیار راحت است و زمان زیادی نمیبرد. حداکثر زمان پخت آن 10 دقیقه است.
مواد لازم:
کره یک چهارم پیمانه
خامه یک پیمانه
سیر یک حبه (خرد شده)
پنیر پارمزان رنده شده یک پیمانه و نیم
جعفری تازه یک چهارم پیمانه (ریز شده)
طرز تهیه:
کره را در تابه متوسط آب کنید. یادتان باشد حرارت اجاق باید ملایم باشد. خامه را به کره اضافه کنید و بگذارید مخلوط برای پنج دقیقه قل بخورد. بعد جعفری، سیر و پنیر را اضافه کنید و مرتب و سریع مخلوط را به هم بزنید و از روی حرارت آن را بردارید.